BiH
0

Granična policija BiH privela državljanina Hrvatske zbog oružane pljačke

FENA
Pripadnici Jedinice Granične policije Izačić su 11. januara, u 23:50 sati, uhapsili državljanina Republike Hrvatske V. B. (1970.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog kaznenog djela "oružana pljačka".

Uhapšeni je kontroliran kao suvozač u putničkom motornom vozilu Passat, registracijskih oznaka Srbije, na izlazu iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Ripač.

Dan ranije, 10. januara pripadnici Jedinice Granične policije Orašje uhapsili su državljanina BiH M. A. (1987.), jer je prilikom graničnih provjera utvrđeno da su za njim Općinski sud Travnik i Općinski sud Sarajevo raspisali potjernicu zbog kaznenog djela "teška krađa", "prikrivanje" i "bludne radnje".

M. A. je kontroliran u autobusu na relaciji Basel – Zavidovići, na ulazu u BiH na MGP Šamac.

Istoga dana pripadnici GP Aerodrom Sarajevo na letu iz Stockholma uhapsili su državljanina Bosne i Hercegovine P. M. (1980.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela "krivotvorenje isprave".

Pripadnici Jedinice GP Zvornik su 10. januara uhapsili državljanina BiH L. M. (1977.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud Srebrenica zbog kaznenog djela "krađa". L. M. je kontroliran na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bratunac, a nakon privođenja predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navodi se u saopćenju.