BiH
0

FOTO / Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja

Sarajevo-x.com
U okviru manifestacije "Dan Turske u Kaknju" građanima ovog grada bit će predata novoizgrađena sahat-kula, finansirana upravo sredstvima Republike Turske, posredstvom njihove vojne misije u EUFOR-u, uz sufinansiranje Općine Kakanj.

Sahat-kula koja se skrasila u neposrednoj blizini gradske džamije u Kaknju upotpunila je novu, ljepšu i primamljiviju urbanu sliku Kaknja i zasigurno će se svrstavati u jedan od važnijih dijelova ukupnog mozaika prepoznatljivih obilježja Kaknja, navodi općinski načelnik Mensur Jašarspahić Suri.

Svečanost obilježavanja završetka radova na izgradnji sahat-kule bit će upriličena u ponedjeljak, 30. augusta 2010. godine, na dan nacionalnog praznika u Turskoj - Dana pobjede, sa početkom u 14.00 sati.

Otkrivanjem ploče koja će biti postavljena na kulu simbolično će biti označen kraj radova i predaja sahat-kule na poklon građanima Kaknja. Narodnim pjesmama i igrama svečanost će ukrasiti čuvari bosanskohercegovačkog folklora i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa.

Dva sata ranije, u 12.00 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani počinje prijateljska nogometna utakmica između vojnika Turske vojne misije u BiH i vrsnih kakanjskih nogometaša. Svi ljubitelji nogometa pozvani su da prate ovaj sportski susret.