BiH
0

Gradonačelnik Komšić podijelio paketiće na Pedijatriji

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Sabahudinom Delalićem, svojim zamjenicima, Aljošom Čamparom i Rankom Čovićem, te sekretarom Gradske uprave Elvirom Hadžiahmetovićem obišao Pedijatrijsku kliniku KUC Sarajevo i podijelio djeci poklon paketiće povodom predstojećih novogodišnjih praznika.

"Ovo je tradicionalno da Gradska uprava i predsjedavajući Gradskog vijeća svake godine podijele paketiće djeci koja se trenutno nalaze na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ove godine to je 130 djece. Nama je veliko zadovoljstvo da možemo sudjelovati u njihovoj radosti", kazao je Komšić.

Prof. dr. Senka Mesihović Dinarević, direktorica Pedijatrijske klinike, zahvalila se gradonačelniku i istakla kako je ovo lijepa tradicija koja mnogo znači i doktorima i djeci.

"Radost darivanja i slavljenja Nove godine će sa ovom pažnjom sigurno biti upotpunjena. Mi kao osoblje se trudimo da boravak djece u bolnici skratimo, omogućimo im bolje izlječenje, i naravno da će ovi paketići da donesu radost prije nego što krenu kući", izjavila je dr. Dinarević.

Komšić je istakao da je ove godine Grad izdvojio 15.000 maraka za podjelu ukupno hiljadu paketića za ustanove koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima, saopćeno je iz gradske uprave.