BiH
20

Gradonačelnik Domić tvrdi da su postigli dogovor, no Brčaci će i danas biti na ulicama

Klix.ba
Brčko (Foto: Miralem Habibović)
Brčko (Foto: Miralem Habibović)
Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić objavio je na sinoćnjoj konferenciji za novinare kako je postigao dogovor s demonstrantima Čamparom Damirom i Halilović Šefketom o zahtjevima građana.

Prema papiru koji je pokazan javnosti, dokument su potpisali Čampara, Halilović, Domić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Đorđa Kojić. U dokumentu se navodi kako će na sjednici Skupštine koja treba biti održana u srijedu, biti uvrštena tačka dnevnog reda o aktuelnom stanju u ovom distriktu u okviru koje će se osvrnuti na zahtjeve građana. Također, stoji kako će Skupština usvojiti dokument o setu mjera koje će poboljšati stanje u roku od godinu dana, obračunat će se s korupcijom i kriminalnom, te obavještavati javnost o svemu.

No, građani Brčkog negiraju da je postignut dogovor i putem Facebook grupe "Protest Brčko" dogovorili su proteste za danas u 12 sati ispred Vijećnice.

"Samoprozvani predstavnici naroda Damir Čampara i Šefket Halilović su potpisali nešto u ime naroda. Da li ćemo dopustiti da nam fabrike i dalje budu u stečaju, da naša djeca vape za čokoladom koja nije sumnjivog porijekla ili kojoj nije istekao rok trajanja? Zar želite da ona žena od danas bude uzaludna žrtva. Sjetite se samo svakog treba kad ste legli gladni, kad se pustili suzu jer nemate djetetu da date marku u školu ili kada je vaše dijete vidjelo neku igračku a vi niste imali j*****10 KM. Došlo je vrijeme za naplatu, nećemo ultimatume, imamo mi i doktora i profesora i magistara koji bi mogli voditi politiku koji nisu nacionalistički i stranački okrenuti", stoji u pozivu Admin tima ove grupe.

Okupljeni građani već nekoliko dana zahtijevaju ostavku gradonačelnika Domića koji je izjavio nekoliko puta kako je neće dati.