BiH
0

Gradonačelnik Bešlić: Nudio sam povratak Veleža pod Bijeli brijeg

FENA
Ljubo Bešlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ljubo Bešlić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u intervjuu za TV1 kazao je kako je bošnjačkim predstavnicima u vlasti u Mostaru važnije bilo razvijati rubne dijelove grada nego gradska područja u staroj gradskoj jezgri.

TV1 navodi kako je gradonačelnik Bešlić u 45-minutnom intervjuu, koji će biti emitiran u petak navečer u 21 sat, iznio "šokantne činjenice" o upravljanju Mostarom i raspodjeli novca za razvoj gradskih područja.

Govoreći o uređenju Mostara, Bešlić je kazao kako je prijedlog koji nudi SDA neprihvatljiv za HDZ BiH.

"SDA je izašla s prijedlogom o dvije izborne jedinice, koje bi se zvale općine, gradska područja ili zone, a suština je da imaju svoje predstavničko tijelo. Ako imate predstavničko tijelo, to je općina", kazao je Bešlić.

Mostarski gradonačelnik govorio je i o mogućnosti povratka Veleža pod Bijeli brijeg.

"Gradonačelniku se ne spočitava zašto Velež ne igra Pod Bijelim brijegom jer ja sam smogao snage i prije pet, šest godina ponudio upravi Veleža da igraju Pod Bijelim brijegom. Oni su mi rekli da bi više voljeli tribinu u Vrapčićima nego da idu Pod Bijeli brijeg. Rekao sam da to može, ali da ne izlaze u javnost s tezom da im gradonačelnik ne da igrati pod Bijelim brijegom. Grad je napravio tribinu u Vrapčićima", rekao je Bešlić.