Sarajevo
0

Gradonačelnica posjetila Profesionalnu vatrogasnu brigadu KS-a

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Profesionalnu vatrogasnu brigadu Kantona Sarajevo (PVBKS).

Gradonačelnica je vatrogascima čestitala na uspješnom radu poželivši da i dalje budu na visini zadatka kada je u pitanju sigurnost građana, a novom komandantu Mahiru Haliloviću uspjeh u radu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

"Zaista želim da vam se uime Grada i građana Sarajeva zahvalim za sav trud koji ulažete u sigurnost našeg grada od požara. Grad Sarajevo je prošle godine izdvojio 50.000 KM za nabavku vatrogasnog vozila, a podrška Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi i dobrovoljnim vatrogasnim društvima će se nastaviti", istakla je Borovac.

V.d. komandanta PVBKS Mahir Halilović uime vatrogasaca zahvalio je gradonačelnici i Gradu na podršci te je u to ime gradonačelnici uručio Zlatnu plaketu Profesionalne vatrogasne brigade KS-a.

On je gradonačelnici predočio raspoložive kapacitete PVB-a KS-a te planovima među kojima je i oživljavanje dobrovoljnog vatrogasnog društva u općini Novo Sarajevo.

Grad Sarajevo kontinuirano finansijski pomaže rad i tri dobrovoljna vatrogasna društva: "Vratnik", "Bjelave" i "Ali-pašin Most".