BiH
0

Gradonačelnica Borovac čestitala 50. godišnjicu Muzičke akademije

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac prisustvovala je danas svečanosti u povodu obilježavanja 50. godišnjice sarajevske Muzičke akademije, te studentima i profesorima u ime Grada Sarajeva čestitala ovaj značajan jubilej, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Za Grad Sarajevo, koji ponosno baštini dugu tradiciju visokog obrazovanja, obilježavanje pete decenije djelovanja i rada vaše eminentne obrazovne ustanove od posebnog je značaja. Ovaj svečani jubilej ujedno je i priznanje za sav trud koji su proteklih 50 godina uložile generacije profesora i studenata", istakla je gradonačelnica.

Muzička akademija je, kazala je gradonačelnica Borovac, u proteklom periodu odgovorila svim zadacima visokog obrazovanja u domenu muzičke produkcije i reprodukcije, muzičke pedagogije i nauke o muzici.

"Završavali su je mladi stručnjaci koji su svojim kvalitetom zadovoljavali evropske kriterije muzičkog obrazovanja. Mnogi od njih su doživjeli afirmaciju u evropskim i svjetskim centrima, doprinoseći visokom renomeu Muzičke akademije u Sarajevu", kazala je gradonačelnica Borovac, te poručila da će Muzička akademija i dalje imati podršku Grada Sarajeva.