BiH
38

Građanski savez: Ujedinjenje nezavisnih načelnika je projekt SDA

Klix.ba
Predsjednik GS-a Reuf Bajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik GS-a Reuf Bajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Građanski savez (GS) demantovao je navode da je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća član ili planira biti član bilo kakve neformalne ili formalne skupine gradonačelnika, platforme ili pokreta.

GS podsjeća javnost da je temeljni uslov njihove saradnje s bilo kojom drugom političkom organizacijom isključivanje saradnje sa SDA. GS smatra listu takozvanih nezavisnih načelnika još jednim projektom SDA s ciljem očuvanja biračkog tijela desno od centra. Stoga su uvjereni da će i vrijeme pokazati ono što u GS-u već sada znaju, a to je da će svaki glas za tzv. nezavisne načelnike i njihovu listu ili stranku završiti u naručju SDA.

"Na kraju, mi u GS-u smatramo da se političari i politički akteri koji su zadnje dvije decenije na SDA ili HDZ jaslama nisu i ne mogu biti predstavljeni kao nova lica. To što su se oni prvo posvađali sa SDA ili HDZ oko plijena, pa se onda razišli iz 'ideoloških razloga' je njihov problem. Na nivou vrijednosti između njih i SDA nema nikakve razlike", stoji u saopćenju za javnost.