BiH
40

Građanski savez Bihać: SDA i SDP su napravili dogovor o nenapadanju, mi smo im glavna meta

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građanski savez Bihaća obratio se danas javnosti sa ciljem ukazivanja na, kako su istakli, međusobni dogovor o nenapadanju između SDA i SDP-a u ovom gradu, te usmjeravanju snaga na Građanski savez.

"Želimo javnost upozoriti na jednu vrlo delikatnu situaciju kada su kandidati Građanskog saveza u pitanju. Naime, očigledno je da se počela voditi žestoka kampanja protiv Građanskog saveza i mene lično, a ta kampanja dolazi iz SDA i SDP-a. Najvjerovatnije da su ove dvije stranke, kao i na kantonalnom nivou, napravile dogovor da se međusobno nenapadaju te da smo im mi glavna meta", kazao je Šuhret Fazlić, kandidat Građanskog saveza za gradonačelnika Bihaća.

On je istakao da se iz centrala ovih stranaka počela voditi žestoka kampanja protiv njega i kandidata Građanskog saveza te da su oni prepoznati kao glavna prijetnja za njihovo ponovno osvajanje vlasti u gradu Bihaću.

"Žalosno je što su se ovi mladi ljudi, koji se nikada ranije nisu bavili politikom i ljudi koji predstavljaju građane, našli na meti njihove jeftine i prljave propagande. Ja ih upozoravam i šaljem poruku i SDA i SDP-u da sam ja taj koji kaže da iza njihovih politika stoje ratni profiteri, lopovi, kriminalci, politički mafijaši i korumpirani direktori, te ih pozivam da svoju prljavu propagandu upere prema meni, a ne prema ovim ljudima", poručio je Fazlić.