Uspjeh akcije LDS-a
0

Građanima hrana umjesto nacionalizma

Sarajevo-x.com
U Tuzli je u nedjelju 26. aprila u periodu od 12:30 do 13:30 uspješno održana kampanja-ulična akcija "Mi hranom,oni nacionalizmom“. Liberalne demokrate i Mladi Liberali Tuzle su i ovaj put demonstrirali Tuzlankama i Tuzlacima da su u stanju uvijek konkretno, kreativno i originalno odgovoriti na izazove svakodnevnice.

"U zemlji kao što je naša Bosna i Hercegovina, koja prirodno baštini bogatstvo različitosti kao svoje najveće bogatstvo, neodgovorni nacionalisti koji vode ovu zemlju uspjeli su da naše najveće bogatstvo pretvore u naizgled nepremostive planine spoticanja. Igrajući na primitivnu i nemoralnu kartu vitalnog nacionalnog interesa i nacionalnih kalauza, uz neshvatljivu indolenciju i šutnju stanovnika naše BiH, načinili su BiH zemlju koja je na marginama svih europskih i svjetskih tokova i nepoželjan teret svih itegracijskih procesa", stoji u saopštenju iz ove stranke čiji su članovi odlučili da umjesto nacionalizma ponude konkretnu hranu svojim sugrađanima.

Njihova kampanja u jedinstvenoj akciji odvijala se istovremeno u Tuzli, Mostaru, Bihaću, Srebreniku, Zvorniku, Zenici i Sarajevu.