Temperatura i do 38 stepeni
1

Građani Zenice vikend proveli na bazenima i izletištima

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Zenici je temperatura u protekla dva dana bila jednaka onoj na moru. Tokom vikenda živa na termometru je prelazila 35 stepeni Celzijusa, a danas je prema mjerenju u 14 i 17 sati zabilježeno visokih 38 stepeni.

Zeničanima visoka temperatura nije predstavljala problem preko vikenda. Sa završetkom radne sedmice mnogi su se uputili na izletišta, a većina njih je vikend provela na bazenima gdje su uživali u održavanju druge po redu manifestacije "Čelikovo srce", nastupima djevojčica ŠKSP "Sinkro LABUDET" iz Solina, skokovima u vodu, vaterpolu i kupanju na zeničkim bazenima.

Mnogi su kroz šalu za loš nastup ekipe Jadran Neum u vaterpolu, na manifestaciji "Čelikovo srce", za krivca naveli upravo visoke temperature.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano. U drugoj polovini dana uz umjeren razvoj oblačnosti u planinskim dijelovima zemlje je moguć rijedak kratkotrajni lokalni pljusak. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 17 i 23, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 °C, navode u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH.

Do kraja sedmice se mogu očekivati lokalni pljuskovi, ali će temperature ostati skoro iste, a do tada uz hladan napitak pogledajte fotografije koje su nastale tokom vikenda na zeničkim bazenima.