BiH
10

Građani Stupa najavili proteste 25. juna

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Građani Mjesne zajednice Stup najavili su proteste 25. juna i obustavu saobraćaja ako se ne uklone nelegalno postavljene tezge na pješačkim stazama u ulici Nikole Šope do br. 4, kao i zatvaranje dijela ulice Hifzi Bjelavca.

U prostorijama MZ Stup 14. juna gdje je održan zbor građana sa članovima Savjeta Mjesne zajednice Stup donesen je takav zaključak, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža.

Kako je rečeno na zboru građana zbog nelegalnih tezgi na pješačkim stazama, zbog postavljenih semafora koji nikad nisu profunkcionirali, zbog neobilježenih pješačkih prijelaza, nepropisno parkiranh vozila, zbog neovlaštenog uzurpiranja prostora u ulici Hivze Bjelavca, kulminiralo je nezadovoljstvo građana.

Savjet MZ donio je zaključke kojim se traži reguliranje saobraćaja u kretanju i mirovanju u ulicama: Nikole Šopa, Terminalka Stup, Hifzi Bjelavca, Vitomira Lukića, Briješćanska, te privođenje krajnjoj namjeni čitavog kompleksa stambenog dijela u ulici Hifzi Bjelavca, a to su izgradnja parkinga, saobraćajno, hortikulturno i komunalno uređenje, a prema važećim projektima uređenja.

Upućen je i zahtjev Četvrtoj PU Ilidža za svakodnevno prisustvo pripadnika PU Ilidže kod "Daltinga" kao i terminala Stup radi reguliranja saobraćaja u mirovanju i kretanju.