Protest ispred Općine Tuzla
0

Građani Šićkog Broda tražili uvođenje grijanja

Piše: D. Brkić
Predstavnici odbora etažnih vlasnika stambenih objekata u tuzlanskoj prigradskoj mjesnoj zajednici Šićki Brod mirno su protestovali danas ispred Općine Tuzla zbog, kako kažu, lažnih obećanja koja su dobijali u vezi sa uvođenjem grijanja u njihovim stanovima.

"Naše okupljanje nema nikakve veze sa izborima. Nama je došlo do guše. Platili smo podstanice i radijatore, a već treću godinu čekamo da nas spoje na sistem daljinskog zagrijavanja. Pedeset godina nas truje TE Tuzla, svi drugi su dobili grijanje, ali ne i mi. U našoj mjesnoj zajednici nije regulisana kanalizacija, rasvjeta, putna infrastruktura... Jednom riječju - katastrofa", kažu građani Šićkog Broda.

Tražili su da im se obrati općinski načelnik Jasmin Imamović, a govorili su i kako će narednih dana na plato ispred Općine Tuzla doći sa svojim porodicama.

"Nema veze ko je pozicija, a ko opozicija. Mi smo pred Općinom kao institucijom", pojasnili su građani Šićkog Broda.

Međutim, nakon što su dobili novo obećanje od Općine Tuzla oni su se vrlo brzo razišli svojim kućama. U saopštenju Općine Tuzla se navodi kako je projektom toplifikacije u Šićkom Brodu obuhvaćeno 38 stambenih objekata. Navedeno je kako je kompletan posao obavljen na 22 objekta, dok je preostalo da se montiraju podstanice na još 16 objekata. Obećano je kako će taj posao biti gotov do kraja sedmice, a iz Općine Tuzla očekuju da će stambeni objekti u Šićkom Brodu biti u sistemu od 1. oktobra za kada je planirano obavljanje "hladnih proba".