"Kao da smo u ratu"
75

Građani se žale zbog redukcija, iz Vodovoda krive kvarove

Piše: Adisa Pobrić
Na informaciju da u noćnim satima u Sarajevu dolazi do redukcija u snabdijevanju vodom reagovali su brojni čitaoci našeg portala, koji kažu da u njihovim naseljima mnogo prije ponoći dolazi, ne samo do smanjenja pritiska, već do potpunog nestanka vode.

Stanovnici Stupa, Vraca, Breke i drugih naselja žale se da se osjećaju kao da je rat, međutim, iz KJKP Vodovod i Kanalizacija poručuju građanima da se na vrijeme informišu o radovima koji se vrše na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži.

"Svakog dana od 9 do 16 sati naše ekipe rade na popravkama kvarova i održavanju mreže, tako da tim ulicama moraju isključiti vodu. Danas su to Travnička, Safeta Hadžića, Olivera Ibrahimovića, Porodice Foht, Džemala Čelića, Mitra Šućura, Donji Hotonj, Drage Filipovića, Zaima Šarca, Ciglanska, Viteška, Krka, Mrakuša, Mihrivode, Bratunačka i Vase Butozana", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica ViK-a Mirjana Trifunović i poručila da se informacije o radovima svakodnevno mogu pronaći na njihovoj internet stranici.

Ona je još jednom uputila apel potrošačima da vodu koriste racionalno.

"Iako nisu velike vreline, građani se i dalje ne pridržavaju upozorenja, još uvijek zalijevaju bašte, a sve to rezultuje gubicima", kazala je Trifunović i ponovila da se oko 70 posto vode gubi od vodovoda do krajnjih potrošača zbog dotrajale vodovodne mreže.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina spada među vodom najbogatije zemlje u Evropi.