BiH
140

Sarajlije se žale da noću nemaju vode, iz Vodovoda kažu da redukcija nema

Piše: E.S.H.
U toku noćnih sati, u Kantonu Sarajevo se vrši isporuka vode pod smanjenim pritiskom, potvrđeno je za Klix.ba iz Službe za informiranja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

Zbog upita naših čitatelja o vodosnabdijevanju grada i žalbi da tokom noćnih sati vode nema nikako, kontaktirali smo preduzeće Vodovod, gdje nam je rečeno da se u toku noćnih sati, od ponoći, pa do 5:00 sati isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, u Velešićima, Pofalićima, Vogošći, Soukbunaru i na Breki.

"Veoma je važno istaći da se isporuka vode vrši u svrhu akumulacije dovoljnih količina vode u rezervoarima, kako bi se moglo obaviti uredno dnevno vodosnabdijevanje. Ukoliko se ne bi vršilo akumuliranje vode u noćnim satima, došlo bi do značajnijeg poremećaja u dnevnom vodosnabdijevanju", rekla je za Klix.ba Fatima Memagić iz ViK-a.

Iz ovog preduzeća napominju da se ne može generalno govoriti da u noćnim satima u gradu nema vode, već da se vrši isporuka vode pod smanjenim pritiskom i to samo u nekim zonama, te da samo izuzetno viši spratovi ostaju bez vode.

Vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo u dnevnim satima je uredno i nema redukcija, navode iz Vodovoda. Eventualni kratki prekidi u isporuci vode u toku dana su samo u onim ulicama u kojima se vrše uobičajene i planirane popravke kvarova na vodovodnoj mreži.