Nakon oštećenja plinske cijevi
0

Građani se s ekipama SarajevoGasa vraćaju u stanove

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nakon što je danas došlo do oštećenja plinske cijevi u samom centru grada Sarajeva, tačnije Šenoinoj ulici, građani iz okolnih zgrada bili su evakuisani, no kako saznajemo oni se vraćaju u svoje domove, a s njima su i ekipe SarajevoGasa koje vrše mjerenje koncentracije plina u stanovima.

Prvo mjerenje koncentracije plina u zraku pokazalo je da je stanje stabilno, te da se građani mogu vratiti nazad u svoje domove, saznaje Sarajevo-x.com iz Sarajevogasa.

"Kvar je privremeno saniran i prvo mjerenje koncentracije plina u zraku pokazalo je da je stanje stabilno i da se građani mogu vratiti u svoje domove. Na sreću na vrijeme smo obavješteni, te su naše ekipe odmah po dojavi izašle na lice mjesta tako da nije bilo nikakvih incidenata. Ekipe SarajevoGasa sada odlaze s građanima u njihove stanove, te se i tamo vrši mjerenje koncentracije plina", kazao je za Sarajevo-x.com portparol SarajevoGasa Adis Salkić, dodajući da je veoma bitno da građani odmah prijave ukoliko osjete miris plina.

Građanima se također savjetuje da tokom noći ostave odškrinute prozore, te da odmah pozovu ekipu SarajevoGasa ukoliko osjete plin.

"Veoma je bitna savjesnost građana, jer ukoliko se odmah ne prijavi curenje plina može ugroziti brojne živote, pogotovo u ovom urbanom dijelu grada. Na sreću naše ekipe su danas odmah obavještene tako da smo mogli odmah i reagovati", istakao je Salkić.

Nakon što se izvrši mjerenje koncentracije plina u stanovima građana koji žive u Ulicama Šenoina, Kulovića i Branilaca Sarajeva uključit će se i struja.

"Odmah po završetku mjerenja doći će do uključenja električne energije. Na licu mjesta građane savjetujemo šta trebaju činiti, no u svakom slučaju naše ekipe će tokom noći boraviti u ovom dijelu grada", kazao je Salkić za Sarajevo-x.com.

Naime, u ulici Šenoina u Sarajevu u blizini benzinske pumpe Energopetrol, gdje se izvode radovi, danas oko 13.35 sati došlo je do oštećenja plinske cijevi od tri bara i iscurila je znatna količina plina.

Ekipe SarajevoGasa su odmah izašle na lice mjesta i privremeno sanirale kvar. Saobraćaj u ulicama Šenoina, Kulovića i Branilaca Sarajeva je i dalje obustavljen, sve dok se ne izvrše mjerenja koncentracije plina i u stanovima građana.