BiH
0

Građani Sarajeva uživali u prvom proljetnom vikendu na Igmanu i Bjelašnici

Klix.ba
Bilo je prilike i za prvi proljetni roštilj (Klix.ba)
Nemali broj građana Sarajeva izgleda da je poslušao savjete meteorologa pa su danas iskoristili sunčano vrijeme i proveli prvi dan prvog proljetnog vikenda na olimpijskim ljepoticama, Igmanu i Bjelašnici.

Dok su najmlađi uživali u igrama loptom, nešto stariji su se odmarali na proljetnom suncu, a bilo je i onih koji nisu propustili priliku da "raspale" prvi ovosezonski roštilj. Nije im smetao ni vjetar koji je uglavnom puhao tokom dana.

Mada je na vrhovima planina još uvijek snijeg, na Igmanu i Bjelašnici već se uvelike raspoznaju zanci tek pristiglog proljeća, a uvjeti za odmor su odlični.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni su ponegdje registrovani kratkotrajni lokalni pljuskovi, saopćeno je iz Federalnog hidroemeorološkog zavoda. Nastavljeno je, kako kažu, razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika.

Najtoplije je bilo u Zenici gdje su izmjerena 24 stepena Celzijusovih, u Banjoj Luci i Doboju 23, Bijeljini, Gradačcu, Sanskom Mostu, Srebrenici, Tuzli i Zvorniku 22, Čapljini 21, Prijdoru i Stocu 20, Bugojnu i Mostaru 19, Sarajevu i Trebinju 18, Neumu 17, Bihaću i Sokocu 16, Livnu 14, a najhladnije na Bjelačnici 2 stepena Celzijusovih.

Međutim, u nedjelju vrijeme neće biti tako lijepo. U cijeloj Bosni i Hercegovini pretežno se očekuje oblačno vrijeme, povremeno sa kišom na jugu Hercegovine.

  • Krajem dana i u noći na ponedjeljak kiša se očekuje u cijeloj zemlji. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 13 i 19 stepni – dodali su iz Zavoda, prenosi NAP.