BiH
19

Građani Sarajeva o BiH nakon izbora: Nadamo se boljem

Anadolija
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Građani Sarajeva su, sudeći prema njihovim očekivanjima nakon Općih izbora u BiH 2014., optimistični, a većina njih smatra kako bi se nakon održavanja izbora, stanje u BiH trebalo promijeniti na bolje.

Midhat Bukva je glasao na području općine Stari Grad, a kako kaže, među prvima je bio na biračkom mjestu kako bi izbjegao gužvu.

"Daj Bože da bude promjene nakon izbora", kazao je.

Stanje u zemlji se neće drastično mijenjati bez obzira na politički rezultat, mišljenja je građanin Sarajeva Milan.

"Biće nam sve kao što je bilo i prije. Svi oni gore na vlasti imaju svoju publiku i svoje ljude koji će glasati za njih",  kazao je.

Mirsada Kučuk je kazala kako je na izbore izašla kako bi pokušala promijeniti situaciju u BiH na bolje.

"Nadam se da će biti bolje, treba nam omladina. Pošteni ljudi nam trebaju, iskreni. Ja sam dijete radničko i prije sam imala sve za vrijeme Tita, a danas nemam. Skoro 33 godine sam radila i sada primam 300 maraka penzije, to stvarno nema smisla", kazala je i dodaola kako ipak vjeruje da će u budućnosti biti bolje.

Otvaranjem prvih birališta, jutros su u BiH počeli Opći izbori 2014. Oko 3,3 miliona građana BiH bira među skoro 7.800 kandidata članove Predsjedništva BiH, zastupnike u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovive, poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predsjednika i potpredsjednike RS-a te zastupnike u deset kantonalnih skupština u Federaciji BiH. 

Biračka mjesta biće otvorena do 19 sati.