BiH
0

Građani pred Vladom TK i na Trgu slobode još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Građani Tuzle i danas su protestovali na Trgu slobode zbog neusvajanja Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Međutim, danas su se s Trga slobode zaputili i pred zgradu Vlade TK, gdje su ostavili svoje transparente. Nedugo potom oglasili su se iz Vlade TK.

“Vlada Tuzlanskog kantona podržava proteste građana Bosne i Hercegovine, a koji se odnose na neusvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Tim povodom ističemo da djeca, ali ni ostali građani Bosne i Hercegovine ni u kojem slučaju ne smiju biti taoci politikantstva i neažurnog rada bilo koje institucije i bilo kojeg nivoa vlasti. Ovim putem želimo apelovati na sve institucije u Bosni i Hercegovini da ulože maksimum napora te pokrenu zakočene procese i aktivnosti, a što u konačnici treba da doprinese kvalitetnijem životu i standardu svih građana Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Vlade TK.

Građanima Tuzle danas su se priključila i djeca sa posebnim potrebama iz Udruženja “Korak po korak”. Na Trgu slobode je sa porodicom bio i poznati reper Frenki, čija novorođenčad također nisu dobila JMB.

Pet do dvanaest iz naselja Stupine ka Trgu slobode i Vladi TK krenula je povorka taksista, koji su sirenama dali podršku okupljenim demonstrantima kojima su poručili kako ne smiju odustati od svojih zahtjeva.