BiH
0

Građani i dalje traže ostavke premijera Silajdžića i gradonačelnice Borovac

FENA
Ispred zgrade Kantona Sarajevo gdje je u toku sjednica Skupštine Kantona Sarajevo ponovo se okupila grupa građana tražeći ostavke premijera KS-a Samira Silajdžića i gradonačelnice Sarajeva Samihe Borovac.

Član neformalne grupe građana "Dosta“ Demir Mahmutćehajić objasnio je novinarima da su današnji protesti podsjećanje premijeru Silajdžiću i gradonačelnici Borovac da su "još tu i da i dalje zahtijevaju njihove ostavke.“

"Prošlo je tri mjeseca od eskalacije maloljetničke delikvencije i oni nisu uradili ništa. Nisu osposobili domove za prihvat delikvenata i građani traže da i iz moralnih razloga podnesu ostavke“, rekao je Mahmutćehajić.

Komenitrajući usvojeni Akcioni plan za implementaciju strategije protiv maloljetničke delikvencije te imenovanje premijera Silajdžića na čelo tima za praćenje implementacije ovog plana Mahmutćehajić je kazao da plan ima "mnoštvo rupa“ te da je trebao biti usvojen davno prije.

"Imenovanje Silajdžića je još jedan šamar građanima ovoga grada“, rekao je Mahmutćehajić.

Građani će, prema najavama, 9. maja organizirati masovne proteste s istim zahtjevima – ostavke premijera Silajdžića i gradonačelnice Borovac.