NS Radom za boljitak
0

Građani BiH trebaju hitnu uspostavu vlasti

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Narodna stranka Radom za boljitak pozvala je sve političke stranke koje pregovaraju oko sudjelovanja u vlasti da "ne budu remetilački faktor" te da iduće sedmice sjednu za isti stol kako bi se dogovorili oko formiranja vlasti.

"U tom pravcu sve razgovore i sastanke koji su se desili posljednjih dana želimo da tretiramo kao nastojanje raspoloživih faktora za izbavljanje građana Bosne i Hercegovine iz krize i dužničkog ropstva te krajnje alarmantnog položaja, a ne kao nove povode za medijska prepucavanja ili zaoštravanja postojećeg stanja u implementaciji izbornih rezultata", izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović.

Narodna stranka Radom za boljitak kao "istinska multietnička, proevropska i stranka koja svim građanima želi osigurati ambijent ugodnijeg življenja", ni u kojem slučaju nije, niti želi biti remetilački faktor, navodi se u saopćenju stranke.

"Nadamo se da će građani Bosne i Hercegovine za kratko vrijeme dobiti političko vodstvo koje zaslužuju, političko vodstvo koje ima viziju, znanje i kapacitete za neophodne reforme", saopćeno je iz Narodne stanke Radom za boljitak.