Press SBiH
2

Gradimir Gojer: Bosna i Hercegovina je dodirnula dno

FENA
Foto: Arhiv/Klix
Foto: Arhiv/Klix
Bosna i Hercegovina je dodirnula dno, kazao je danas na konferencji za novinare potpredsjednk Stranke za BiH Gradimir Gojer komentirajući trenutni kreditni rejting koju BiH svrstava u kategoriju "ekonomsko smeće".

Rezultat je ovo, ustvrdio je Gojer, politike koja je na sceni u BiH.

"Ovakav kreditni rejting ogledalo je politike vladajuće šestorke", kazao je Gojer.

Osvrćući se na sinoćnji medijski nastup člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Gojer mu je poručio "da se ne treba bojati da će kartografi doći u BiH".

"Oni su već tu i rade na novim mapama BiH. Već neko vrijeme se intenzivno radi na disoluciji BiH", rekao je Gojer.

Član Predsjedništva SBiH i zastupnik SBiH u Parlamentu FBiH Midhat Osmanović je, analiziraju dosadašnji rad nove vlasti, istakao da je broj nezaposlenih povećan za 3.578.

"Javnost mora znati da će građani ove zemlje platiti 20 miliona KM za 90 nelegalno izgrađenih objekata na koridoru 5-C", potcrtao je Osmanović.

Ponovljen je i stav SBiH kada je u pitanju državna imovina te istaknuto da ovo pitanje treba riješiti u PSBiH, u okviru zakona i u skladu s Ustavom, a ne političkim dogovorima.

Potpredsjednik SBiH Besim Imamović izrazio je nezadovoljstvo radom ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije kao i organizacijom njegovih posjeta drugim zemljama ističući da su one nepripremljene te izgledaju kao da su rezultat ad hoc odluka.

"Vanjska politika nije uočila osnovne probleme i iz posjeta se vraća bez ikakvih opipljivih rezultata. Od unutrašnje politike BiH samo je gora ova vanjska", rekao je Imamović.

Stranka za BiH će 13. aprila nizom aktivnosti širom BiH obilježiti 16 godina od svog osnivanja. Centralna manifestacija bit će upriličena u Mostaru.