Srebrenica
0

Gradi se moderni zdravstveno-turistički centar

SRNA
Maketa budućeg hotela (Foto: SRNA)
Maketa budućeg hotela (Foto: SRNA)
Akcionarsko društvo (AD) "Crni Guber" iz Srebrenice je, nakon prošlogodišnje kupovine bivšeg preduzeća "Banja Guber", izmirilo sve obaveze prema bivšim radnicima tog ugostiteljsko-zdrvstvenog centra koji već nekoliko godina ne radi, uradilo projektnu dokumentaciju i pristupilo izgradnji novih hotelsko-banjskih kapaciteta.

Kod izvorišta ljekovite vode Guber ove jeseni je izgrađen, a prije nekoliko dana i pokriven objekat u kojem će biti instalisane mašine i oprema za flaširanje ove ljekovite vode i njen plasman na svjetsko tržište.

"Do polovine iduće godine treba da počne sa radom pogon za pakovanje vode, a na proljeće ćemo obaviti rekonstrukciju i uređenje postojećeg banjskog objekta 'Argentarija' sa 60 ležajeva za početak pružanja zdravstvenih usluga. Planiramo zaposliti dva ljekara, pet  fizioterapeuta i neophodno medicinsko i ugostiteljsko osoblje", rekla je predsjednik Upravnog odbora AD "Crni Guber" Duška Kopustenjski.

U drugoj fazi projekta planirana je izgradnja dva moderna hotelska kompleksa kod izvorišta Gubera i uz objekat "Argentarija", dok je u trećoj fazi predviđena rekonstrukcija i preuređenje devastiranog, postojećeg srebreničkog hotela "Domavija" koji će biti pretvoren u turistički velnes centar.

"U cilju razvoja i pružanja vrhunskih zdravstveno-turističkih usluga, do polovine 2012. godine biće izgrađen i je jedan luksuzan hotel u Srebrenici. Nakon završetka svih građevinskih radova i opremanja objekata ova kompanija će zapošljavati oko 250 radnika", rekla je vršilac dužnosti direktora AD "Crni Guber" Marica Davidović.