BiH
0

Grad Sarajevo s 20.000 KM podržao centar "Vladimir Nazor"

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović posjetio je danas Centar za obrazovanje, vaspitanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize "Vladimir Nazor" u Novom Sarajevu i s direktorom Majudinom Džudžom potpisao Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada u vrijednosti od 20.000 KM za projekte resocijalizacije, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Zbog nevjerojatnih rezultata Centra, ali i entuzijazma i humanosti njegovih uposlenika Grad Sarajevo vam je dodijelio svoje najveće priznanje - Šestoaprilsku nagradu. Osim ovog priznanja Grad je proteklih godina na različite načine pomagao rad Centra. Drago nam je da smo finansijski (s 20.000 KM) pomogli izradu projektne dokumentacije za terapijski bazen, a prošle godine odlazak štićenika ovog centra u Tursku. Posebno nas raduje sretna lica djece Centra koju svake godine obradujemo novogodišnjim paketićima", istakao je dogradonačelnik Mitrović. Dodao je da će Grad u sljedećoj godini povećati sredstva za Centar "Vladimir Nazor" na 50.000 KM, što je planirano Nacrtom budžeta.

Direktor Centra Majudin Džudža zahvalio je Gradu Sarajevu na podršci i dosadašnoj pomoći ističući da pomagati Centar znači pomagati djeci koja zbog problema u razvoju ne mogu pohađati redovno školovanje, to znači pomagati i njihovim roditeljima, a to mogu samo veliki ljudi, humanisti i altruisti.

Potpisivanju Ugovora u Centru "Vladimir Nazor" prisutan je bio i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.