BiH
0

Grad Sarajevo pomaže rekonstrukciju pomoćnih terena stadiona "Grbavica" i "Koševo"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktorica Društva za inžinjering i marketing "ASKA" d.o.o. iz Zenice Senaida Turkić danas su potpisale ugovore o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju pomoćnih terena stadiona "Grbavica" i "Koševo".

Kako se navodi u saopćenju Gradske službe za informiranje, projektom će biti obuhvaćena zamjena postojeće šljakaste podloge vještačkom travom na tim terenima čime će se seniorima i omladincima FK "Sarajevo" i NK "Željezničar", kao i ostalih klubova sa područja Grada i Kantona omogućiti da treniraju tokom cijele godine.

Pored postavljanja podloge od vještačke trave, za pomoćni stadion "Koševo" predviđeno je i postavljanje dva do tri reda tribina sa sjedištima, visokih ograda sa južne strane, četiri metalna stuba za rasvjetu, kontejnera za opremu, kao i zamjena nogometnih golova, klupa i nadstrešnica, te sanacija postojećeg drenažnog sistema i kanala za odvodnju.

Rekonstrukcijom pomoćnog stadiona "Grbavica", pored postavljanja podloge od vještačke trave, uradit će se još drenažni sistem, postaviti sjedišta i visoke ograde, sanirati tribine i postaviti četiri metalna stuba za rasvjetu, te zamijeniti nogometni golovi, klupe i nadstrešnice.

Ukupna ugovorena vrijednost izrade projektne dokumentacije je 34.000 KM.

Za daljnju realizaciju ovog projekta Grad Sarajevo je nacrtom budžeta za 2008. godinu planirao po 200.000 KM za rekonstrukciju dva pomoćna stadiona, očekujući da će općine Centar i Novo Sarajevo finansirati projekt sa istim iznosima.