Donacija od 50.000 KM
0

Grad Sarajevo podržao rad Narodnih kuhinja

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Narodnu kuhinju "Stari Grad" i s upravnicom Zilhom Šeta potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada kao pomoć radu kuhinje u vrijeme ramazana, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Grad Sarajevo ponovno u humanoj misiji i što je u prilici da pomogne rad narodnih kuhinja na području grada, a posebno u vrijeme ramazana, kada se u njima pripremaju mnogobrojni iftari za postače. U odnosu na prošlu godinu kada smo za narodne kuhinje izdvojili 20.000 KM, ove godine smo rebalansom budžeta Grada osigurali 50.000 KM. Dakle uvećali smo iznos sredstava za 30.000 i vjerujemo da će ona mnogo pomoći da se osiguraju topli obroci za korisnike kuhinje", istakla je gradonačelnica Borovac.

Gradonačelnica Borovac je također danas posjetila Centralnu kuhinju Crvenog križa Kantona Sarajevo te s predsjednicom Crvenog križa KS-a Ajnijom Omanić potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada za 2008. godinu.

Pored Narodne kuhinje "Stari Grad" i Crvenog križa KS-a, Grad je ovim sredstvima podržao i rad kuhinja Udruženja humanitarno pastoralne organizacije "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije", Udruženja humanitarne organizacije "Merhamet" Muslimansko dobrotvorno društvo i Udruženja humanitarno-karitativne organizacije "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Prema podacima Kantonalnog centra za socijalni rad Sarajevo, u gradu ima 3.961 korisnik toplog obroka u javnim kuhinjama.