BiH
0

Grad Sarajevo osigurao 1.291 novogodišnji paketić

FENA
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, Grad Sarajevo je osigurao 1.291 poklon-paketića Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju “Prosperitet Roma”, OŠ "Džemaludin Čaušević", Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječijem domu “Bjelave”, Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Udruženju slijepih KS, Udruženju "Oaza", Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize KS-a, Pedijatrijskoj klinici, Fondaciji "Al-Anama" i Štadlerovom dječijem domu "Egipat".

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas djecu koja se školuju i borave u sklopu Fondacije "Al-Anama" (bivša O.Š. "Al Walidein-Gazzaz" na Mojmilu"), saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Poklonivši im 181 novogodišnji paketić, gradonačelnica je učenicima poželjela da ostvare svoje želje, postanu uspješni i nađu svoje mjestu u ovom gradu i zemlji.

Uime djece i nastavnika gradonačelnici se zahvalio Haris Piperac, učenik sedmog razreda, riječima: "Hvala što ste danas dio našeg dječijeg svijeta".

Grad je osigurao 228 paketića za romsku djecu. Tim povodom gradonačelnica je obišla i OŠ "Džemaludin Čaušević" gdje je uručila 75 novogodišnja paketića.

Nakon prigodnog novogodišnjeg programa koji su za gradonačelnicu priredili romski učenici, Borovac im je poželjela puno uspjeha u njihovom daljem obrazovanju, te da nastave njegovati svoju tradiciju, jezik običaje.

Borovac se danas družila i sa štićenicima Dječijeg doma "Bjelave", za koje je Grad Sarajevo osiguralo 104 novogodišnja paketića.

  • Kad god ovdje dođem osjetim izuzetnu posvećenost osoblja ovoj djeci, koja vas uvijek dočekaju s osmjehom i radošću, istakla je Borovac.

Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić posjetio je danas Pedijatrijsku kliniku bolnice Koševo, gdje je svoj djeci koja se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručio 120 poklon-paketića.

Čestitajući im Novu godinu dogradonačelnik je djeci poželio brzo ozdravljenje i što skoriji povratak u njihove domove.

Dogradonačelnik Jurišić obradovao je i štićenike Štadlerovog dječijeg doma "Egipat" darujući im 65 paketića.