BiH
0

Grad Sarajevo omogućio ljetovanje štićenicima doma "Bjelave"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Dječiji dom "Bjelave" i tom prilikom s direktorom Amirom Zelićem potpisala ugovore o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za ljetovanje djece ovog Doma.

Grad Sarajevo omogućio je sa 20.000 KM odlazak 100 djece bez roditeljskog staranja na ljetovanje u Neum.

"Djeca su se upravo vratila iz Neuma i taj im je odmor mnogo značio", rekao je Zelić i najavio odlazak djece uzrasta od tri do 18 godina na odmor u Dejčiće na Bjelašnicu.

Zelić se zahvalio gradonačelnici i Gradu na kontinuiranoj podršci Dječijem domu i omogućavanju da štićenici Doma već četvrtu godinu idu na ljetovanje.

Gradonačelnica je sa direktorom Dječijeg doma potpisala i Ugovor o finansiranju troškova prijevoza i pratnje 12 štićenika Doma "Bjelave" u Beč, što je dogovoreno prilikom posjete gradonačelnice Sarajeva Beču u sklopu manifestacije "Dani Sarajeva u Beču" održane u aprilu ove godine.

"Drago mi je da će ova djeca moći uživati u ljepotama Beča a zahvaljujući našim prijateljima iz Grada Beča koji su osigurali smještaj i vrlo kvalitetan program", rekla je gradonačelnica Borovac, dodajući kako je ovo još jedan od vidova dobre saradnje koju imaju Sarajevo i Beč, saopćeno je iz Grdaske službe za informiranje.