BiH
0

Grad Sarajevo nastavlja finansijski pomagati dobrovoljna vatrogasna društva

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je potpisala ugovore o finansijskoj podršci Grada Sarajeva dobrovoljnim vatrogasnim društvima "Bjelave" sa Sulejmanom Vrancem, "Ali-pašin Most" s Refikom Jahićem i "Vratnik" s Ramizom Krehom, a ugovori se odnose na izdvajanje po 7.000 KM za ta tri dobrovoljna vatrogasna društva.

Iz Gradske službe za informiranje navode da će tim novcem biti osigurana nabavka neophodne opreme za održavanje osnovne funkcije tih vatrogasnih udruženja.

"Vjerujem da će nova oprema doprinijeti kvalitetnijem radu sarajevskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, većem stepenu zaštite našeg grada od požarai kvalitetnijoj edukaciji novih mladih vatrogasaca", istakla je gradonačelnica Borovac.

Grad Sarajevo je i u protekle dvije godine izdvojio po 21.000 KM za dobrovoljna vatrogasna društva "Bjelave", "Vratnik" i "Ali-pašin Most".

Kako se navodi u saopćenju, gradonačelnica je obećala da će naredne godine Grad osigurati veću finansijsku podršku, s obzirom na veće potrebe i aktivnosti spomenuta tri vatrogasna društva.

"Koliko su nam dragocjeni vatrogasci i njihova profesionalna pomoć najbolje smo se mogli uvjeriti nedavno u slučaju u Dječijem domu "Bjelave". Samo pravovremena i profesionalna intervencija vatrogasaca pomogla je da tragedija ne bude veća," istakla je gradonačelnica Borovac.