BiH
9

Grad Sarajevo i gradonačelnik Komšić izražavaju punu podršku portalu Klix.ba

Klix.ba
Povodom jučerašnjeg pretresa redakcije portala Klix.ba, Grad Sarajevo i gradonačelnik Ivo Komšić izražavaju punu podršku uredništvu, novinarima i fotoreporterima portala.

"Gradonačelnik Komšić odlučno odbacuje svaki oblik nasilja i smatra da ovakav postupak prema portalu Klix.ba stvara štetne reprekusije po širu društvenu zajednicu. Ističe da umjesto bavljenjem medijima i novinarima, bh. institucije se trebaju fokusirati na rješavanje prioritetnih problema koji su od vitalnog značaja za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Komšić naglašava da ne možemo biti ravnodušni i ne smijemo tolerirati kršenje ljudskih prava i napade na slobodu medija i slobodu govora, koji su i ustavom zagarantirani. Na kraju krajeva, to je vrlo loša poruka koju šaljemo u svijet.

"Stoga Grad Sarajevo i gradonačelnik Ivo Komšić još jednom daju punu podršku uredništvu portala Klix.ba da ustraje u borbi za slobodno novinarstvo i kritičku misao, te da nastavi sa objektivnim i nezavisnim izvještavanjem bh. javnosti", ističu iz Komšićevog kabineta.