BiH
0

Grad Sarajevo dao novac za kupovinu ultrazvučnog kolordoplera

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je s generalnim direktorom JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" Slobodanom Trninićem potpisala Ugovor o realizaciji 39.000 KM odobrenih iz budžeta Grada za 2006. godinu.

Pomenuti iznos predviđen je za nabavku ultrazvučnog kolordoplera za Službu radiološko-ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja Novo Sarajevo.

Gradonačelnica je danas i posjetila Dom zdravlja Novo Sarajevo, gdje su je direktor Doma prim.dr. Mustafa Cuplov sa saradnicima upoznali o radu te institucije.

"Vjerujem da će ovaj moderni ultrazvučni dopler doprinijeti bržoj i boljoj dijagnostici te pružanju modernih zdravstvenih usluga građanima Sarajeva, koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi", kazala je Borovac.

Prema riječima Slobodana Trninića, radi se o najnovijoj tehnologiji trodimenzionalnog aparata, koji ovaj dom do sada nije imao. Kolordopler aparat ne znači samo tehnološki napredak, već će pacijentima pomoći da dobiju bolju dijagnostiku.

"U Domu zdravlja godišnje imamo više od 80.000 ultrazvučnih pregleda, tako da svaki stanovnik Sarajeva u prosjeku dva ili tri puta godišnje dođe na ultrazvučni pregled. Stoga smatram da je procjena gradonačelnice i Grada da osigura novac za nabavku ovog aparata vrlo mudra i za pozdraviti", dodao je Trninić.

Direktor Doma zdravlja Novo Sarajevo Mustafa Cuplov podsjetio je kako je trenutna oprema za ultrazvučne preglede zastarjela te će nabavka novog kolordoplera zasigurno značiti napredak u radu.

On je zahvalio gradonačelnici na posjeti Domu zdravlja i kontinuiranoj podršci Grada Sarajeva.