BiH
0

Grad Sarajevo: Besplatno klizanje u Zetri

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor ZOI '84 - Olimpijski centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas su potpisali Ugovor o realizaciji projekta postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u olimpijskoj dvorani Zetra.

Grad Sarajevo je i ove godine iz budžeta izdvojio 100.000 KM za realizaciju ovog projekta i tako omogućio mladosti našeg grada besplatno klizanje tokom zimskog raspusta.

"Ono na šta smo ponosni i zbog čega sa velikim zadovoljstvom podržavamo ovaj segment ZOI '84 – Olimpijski centar Sarajevo je veliki interes djece i omladine da kližu. Tako je prošle godine u besplatnim terminima koje je osigurao Grad, prodefilovalo 90.000 klizača, skoro duplo više u odnosu na 2005. godinu", istakla je gradonačelnica Borovac.

Ovo je, prema riječima gradonačelnice, jedan od najmasovnijih i po ocjenama najfunkcionalniji vid okupljanja djece, omladine i nešto starijih, ako i klubova zimskih sportova, te ujedno efektan način promoviranja zdravog života. Ona je ovom prilikom pozvala mladost Sarajeva da pohodi Zetru, te uživa u "ledenoj" rekreaciji koju će im pružiti u narednih mjesec i po dana.