BiH
1

GP Brčko: Nema štrajka - prelazak granice bez zastoja

SRNA
Na graničnom prelazu sa Hrvatskom Brčko - Gunja prelazak se u popodnevnim časovima odvija bez zastoja i cijeli dan se provode uobičajene mjere kontrole putnika pri ulasku u zemlju.

"Dogovorene mjere u vezi sa najavljenim štrajkom se ovdje još ne primjenjuju, pošto iz Sarajeva još nije stiglo bilo kakvo pisano uputstvo. Kolona vozila koja se proteže do polovine mosta na Savi posljedica je prijepodnevne kratke obustave saobraćaja zbog komemoracije povodom rušenja ovog mosta na početku rata", objasnio je službenik Granične policije BiH.

On je ponovio da će u slučaju stupanja u štrajk biti pojačana osnovna i detaljna kontrola ulaska u zemlju, a nikako neće biti obustavljan rad na graničnim prelazima.

Predstavnici Granične policije BiH danas u podne stupili su u štrajk, nezadovoljni najavljenim smanjenjem plata i naknada za 4,5 posto.

Predsjedništvo BiH u petak je usvojilo Prijedlog budžeta kojim je obuhvaćeno i dodatno smanjenje plata i naknada policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji.