BiH
0

Govedarica: U vrijeme najvećih poplava vlast naručila istraživanje o svom rejtingu

FENA
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Opozicija u RS-u smatra da je potpuno neprihvatljivo to što je vlast naručila istraživanje o rejtingu stranaka i političara u RS-u u vrijeme teških poplava koje su u maju zahvatile taj bh. entitet.

Šef Kluba poslanika SDS-a u entitetskom parlamentu Vukota Govedarica tvrdi da svako u RS-u zna da se radi o "naručenom istraživanju od vlasti SNSD-a“ i to kod agencije koja je to radila u vrijeme najveće prirodne katastrofe koja je zadesila RS.

-To je sramota - tvrdi Govedarica, povodom rezultata istraživanja javnog mnijenja Agencije "Ipsos", prema kojima bi u RS-u za SNSD glasalo 42 posto opredijeljenih birača, kada bi parlamentarni izbori bili sada u nedjelju.

Govedarica je u izjavi novinarima rekao da su neke druge agencije upravo zbog poplava prekinule takva istraživanja, a da je "Ipsos" istovremeno "vodio svu marketinšku priču Vlade RS-a o pitanju elementaranih nepogoda".

S druge strane, potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić smatra da je istraživanje "Ipsosa“ kredibilno, kao i ta agencija te da je i SNSD i dalje najjača stranka i da nema nijednog istraživanja u proteklim godinama koje je pokazalo da je neko drugi jači.

-Mislim da je ovo dobar pokazatelj za SNSD i da ćemo pokazati i da, kada je riječ o mjerama otklanjanja posljedica od poplava, možemo uspješno da se borimo u datim okolnostima i s ovim problemom koji se postavio pred nas kao novi prioritet - naveo je Radojičić.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da je istraživanje "Ipsosa" urađeno prema svim propisima.