BiH
0

Govedarica: Nakon afere audiosnimka vlada Željke Cvijanović nema kredibilitet

FENA
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Vukota Govedarica (Foto: SRNA)
Nova-stara Vlada RS-a, koju će ponovo predvoditi Željka Cvijanović, nema kredibilitet nakon audiosnimka i ekonomskog haosa koji je napravljen u dosadašnjem njenom mandatu, ukazao je danas šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

Prema novoj-staroj Vladi RS-a, o čijem izboru će se raspravljati sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, izrazio je rezervu iz više razloga, a dva su ključna.

"Cvijanović nakon afere audiosnimak nema nikakav kredibilitet, jer je evidentno da sve o čemu se govorilo na tom snimku se i dogodilo. Ta afera je samo zataškana", naveo je Govedarica na pres-konferenciji i upitao kako podržati osobu koja je učestvovala u "jednoj od najvećih afera - kupovine poslanika".

Drugi ključni razlog je, kazao je, to što su politike kontinuiteta vladajuće koalicije u RS-u "devastirale“ privredni sistem u RS-u i enormno je zadužile.

"To je politika u kojoj je dozvoljeno bogaćenje jednog broja ljudi, a uvedeno je siromaštvo na velika vrata u RS-u. To je i politika koja je sklona institucionalnoj korupciji i partijskom nepotizmu i ne može stoga da dobije podršku SDS-a", kazao je Govedarica.

Smatra da bi bilo logično da se prvo izaberu potpredsjednici Narodne skupštine RS-a, a potom nova entitetska vlada, ali da taj redoslijed očigledno ne odgovara vladajućoj koaliciji.

To se vezuje, kako pretpostavlja, za jedan vid političke trgovine.

Potvrdio je da je Nenad Stevandić i dalje kandidat SDS-a za potpredsjednika Narodne skupštine RS-a iz reda najveće opozicione stranke.

SDS je nezadovoljan, kazao je, i namjerom vlasti da zataška još jednu aferu, onu u Bobar banci, te ističe da bi o stanju u toj banci trebalo da se izjasni i parlament.