Neizmjerna tuga
0

Gornja Tuzla: Pokopana šestočlana porodica Ćatić

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Šest odvojenih dženaza klanjano je za šest članova porodice Ćatić, koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, u subotu uvečer u mjestu Babajići na magistralnom putu Tuzla – Zvornik.

Oko 2.000 ljudi bilo je na posljednjem ispraćaju porodice Ćatić ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli, a dženazu su predvodili imami Medžlisa IZ Tuzla, dok je pokop obavljen na mezarju Dragćin.

Podsjetimo, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći “Ford oriona” i autobusa “Drinatrans” poginuli su: Mustafa (51), Selma (51), Mersudin (29), Alma (26), Elmir (6) i šestomjesečni Kenan.

Danas je na UKC “Tuzla” posljednju životnu bitku izgubio i 6-godišnji Velid Manjić, dok je njegova majka Farzila (32) van životne opasnosti. Svi oni su bili u “Ford orionu”, kojeg je vozio Mersudin Ćatić, a koji je izgubio kontrolu nad automobilom prilikom izlaska iz blage krivine, te se direktno sudario sa autobusom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Od Ćatića u životu je jedino ostala Naza Ćević, kod koje su poginuli bili na svadbenom veselju u subotu uvečer. Tragedija porodice Ćatić nezapamćena je na prostorima sjeveroistočne Bosne.