BPK
0

Goražde danas dobilo prve notare

FENA
Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde danas je dobio dva notara. Polaganjem svečane zakletve na ovu dužnost imenovani su Nermina Pašić i Kemal Đuliman iz Goražda. Njihovo imenovanje uslijedilo je nakon što je od ove dužnosti odustao ranije imenovani Samir Šlaku.

„Iako je još u februaru ove godine na dužnost notara u BPK-a imenovan Samir Šlaku, ured notara nikada nije počeo sa radom. U međuvremenu je Šlaku odustao od ove dužnosti, te je uslijedila procedura za imenovanje novih osoba koja će obavljati posao notara. Nadamo se da smo današnjim svečanim činom definitivno završili sa uspostavom notarijata u ovom Kantonu“ - kazala je uz čestitke imenovanim notarima, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Radmila Janković.

„Ovo je veliki dan za BPK-a i njegove građane, jer ovdje prvi put zaživljava notarijat koji osigurava pravnu sigurnost države i jačanje pravnog sistema. Vjerujemo da ćemo povjerenu dužnost obavljati savjesno i nepristrasno i opravdati ukazano povjrenje“ - kazali su prvi notari BPK-a Nermina Pašić i Kemal Đuliman.

Prve usluge notara u BPK-a građani će moći dobiti po isteku naredna dva mjeseca, koliko je zakonski rok za uspostavu i početak rada notarskih ureda.