BiH
292

Goraždanski bajkeri stradalom kolegi podigli spomenik u obliku motora

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Godinu dana nakon tragične pogibije Sanina Plakala - Sarme iz Goražda, koji je smrtno stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći, njegovi prijatelji su na mjestu pogibije podigli spomenik koji će, kažu, podsjećati na jednog dobrog, dragog , mladog čovjeka koji je volio život a najviše motore.

Do spomenika u obliku motora s posvetom, podignutog na magistrali između Goražda i Vitkovića, bajkeri su na godišnjicu pogibije stigli na motorima. Bila je to, kažu, vožnja za prijatelja koji nedostaje, a kolonu je predvodio Vladimir Mačar, koji je zapravo i inicirao podizanje spomen-ploče. Na nekoliko minuta zaustavljen je saobraćaj, kako bi se na svoj način oprostili od prijatelja. Zvuk motora je parao tišinu punu emocija da bi već u sljedećem trenutku prostor ispunio dim od snage motora na asfaltu.

"Znamo da bi ovako i on volio da se oprostimo i da ga se sjećamo. Vladimir Mačar, naš zajednički prijatelj je sve ovo inicirao, on jednostavno čini sve da ne dođe do zaborava, da se sjećamo. Nismo nikoga više pozvali, ali ljudi su nekako saznali i pridružili nam se. On je bio duša ovog grada, on je bio taj koji je toliko volio život i motore. Ali želim da ovo danas bude i opomena svima, posebno bajkerima. Vozite oprezno!“, izjavio je za Klix.ba Elvir Geca, predsjednik Moto kluba Goražde.

Najbliži članovi porodice, prijatelji, poznanici , bajkeri, na ovaj način odali su počast prijatelju.

Sanin Plakalo poginuo je tačno prije godinu dana, imao je tek 42 godine a njegova tragična smrt duboko je potresla Goražde. Cvijeće na spomeniku položili su njegov bratić Adi Plakalo, Elvir Geca, predsjednik Moto kluba i Vladimir Mačar, njegov prijatelj. Obišli su i njegov mezar, fatihom i minutom šutnje se još jednom oprostili od prijatelja, uz obećanje da ga neće zaboraviti. I Istina ovogodišnja motorijada u Goraždu u organizaciji Moto kluba Goražde biće posvećena Saninu Plakalu. Dobra, ljudska, prijateljska gesta u vremenu u kojem vladaju sve vrste zaborava.