Nedovoljno dokaza
0

Goran Vukojević pušten na slobodu

SRNA
Goran Vukojević, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zločine na području Sanskog Mosta, pušten je na slobodu, potvrđeno je iz Suda BiH.

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH ukidanje pritvora i puštanje na slobodu Gorana Vukojevića (37) iz Prijedora, osumnjičenog da je počinio ratni zločin nad Hrvatima u selu Škljevita, opština Sanski Most, rečeno je ranije danas Srni u Tužilaštvu BiH.

"Postupajući tužilac, nakon razmatranja spisa, smatra da trenutno nema dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je navedeni počinio krivično djelo koje mu se Rješenjem o provođenju istrage Kantonalnog suda u Bihaću stavlja na teret i da time nije ispunjen opšti uslov za određivanje pritvora", rečeno je u Tužilaštvu BiH.

Takođe, Sudu BiH je predloženo da donese naredbu o povlačenju naredbe Kantonalnog suda Bihać na osnovu koje je raspisana potjernica za Vukojevićem.

Vukojevića su pripadnici Granične policije BiH uhapsili prije dva dana na graničnom prelazu Kamensko po potjernici izdatoj na osnovu naredbe o izdavanju potjernice Kantonalnog suda u Bihaću od 12. oktobra 1998. godine.

Rješenjem od 24. aprila, Sud BiH je po službenoj dužnosti preuzeo predmet od Kantonalnog tužilaštva Bihać i dostavio na postupanje Tužilaštvu BiH.

Vukojević je osumnjičen za ratni zločin počinjen u novembru 1992. godine nad civilima hrvatske nacionalnosti, u selu Škrljevita, opština Sanski Most.

Sud BiH je u aprilu, po službenoj dužnosti, preuzeo ovaj predmet od Kantonalnog tužilaštva u Bihaću i dostavio ga na postupanje Tužilaštvu BiH.