BiH
0

GONG: U BiH jutros povećan odziv birača

FENA
Promatrači GONG-a, koji prate izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, izvijestili su da su drugoga izbornog dana sva birališta u BiH na vrijeme otvorena, osim biračkog mjesta 114 u Orašju, koje je otvoreno s pola sata zakašnjenja.

Što se tiče nepravilnosti, GONG je u jutrošnjem priopćenju naveo da se na biračkim mjestima 44 u Mostaru i 52 u Širokom Brijegu ne poštuje tajnost glasovanja, "obiteljsko glasovanje".

Na biračkom mjestu 50 u Širokom Brijegu birački je odbor prvoga dana glasovanja popisivao sve birače u isti popis za glasovanje, a na biračkom mjestu 55 u Mostaru jučer je nestao prazan zapisnik o radu biračkog odbora pa su dobili novi, stoji u priopćenju GONG-a

U Bosni i Hercegovini bilježi se povećan broj birača koji izlaze na izbore u odnosu na jučer. Povećan je broj birača kojima birački odbori ne izdaju listiće zbog toga što imaju prebivalište u RH, a nisu se prethodno registrirali za glasovanje u inozemstvu, a povećan je i broj birača koji čeka na izdavanje plave potvrde, dodaje se u priopćenju.

Što se tiče nepravilnosti u drugim državama koji su obuhvaćeni 11. izbornom jedinicom, GONG je navodi da je sa biračkog mjesta 5 u australskom Hobartu protjeran GONG-ov promatrač i to zbog izvještavanja o nepravilnostima s tog biračkog mjesta o kojima je GONG jučer izvijestio javnost.