BiH
3

Gojko Vasić: U RS-u smrtno stradalo 16 osoba, imena nestalih prijavite na 051/463-463

Piše: N. J.
Gojko Vasić
Gojko Vasić
Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je večeras kako je, prema dosad potvrđenim informacijama, u poplavama u manjem bh. entitetu smrtno stradalo 16 osoba.

Vasić je istakao da se radi uglavnom o starijim osobama. Prema njegovim riječima, dosad je potvrđeno da je u Doboju u poplavama život izgubilo devet ljudi, u Modriči su smrtno stradale dvije osobe, a po jedna u Bosanskom Šamcu, Laktašima, Bijeljini, Vlasenici i Srpcu.

Napomenuo je kako je otvorena telefonska linija za sve građane koji žele prijaviti nestanak svojih prijatelja i članova porodice, te da to mogu učiniti putem broja 051/463-463.

"Mi u ovom trenutku ne znamo koliko ljudi je nestalo, te pozivamo građane da nestanak svojih najbližih prijave na ovaj telefon", naveo je direktor policije RS.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović danas je potvrdio kako je u Doboju pronađeno više od 20 mrtvih osoba, međutim, Vasić je naglasio kako "samo policija ima tačne podatke", te naveo da policija u javnost izlazi samo sa podacima o poginulima čija su tijela pronađena.

Također, on je na konferenciji za medije istakao kako su poplavama na području RS-a najviše pogođeni Doboj, Bijeljina, Prijedor i Banja Luka.