BiH
534

Gojer: U Stranci za BiH postoji želja da se Silajdžić vrati

FENA
U Stranci za BiH postoji želja da se u izbornoj godini na pozornicu vrati njen osnivač Haris Silajdžić i da se kandidira, ali o tome treba pitati njega jer je to njegova osobna odluka, izjavio je danas Agenciji Fena potpredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer, zamoljen za komentar nezvaničnih informacija da bi se Silajdžić mogao ponovo politički aktivirati.

Silajdžić se povukao iz političkog života nakon općih izbora 2010. godine, nakon što je poražen na izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Gojer, međutim, kaže da je Haris Silajdžić i dalje u stranci i da nikad nije ni izlazio.

"On je njen osnivač i logično je da bude prisutan, pa i u našim organima", naveo je Gojer. Smatra da je čak i red od Silajdžića kao osnivača stranke da joj pomogne u ovom trenutku.

"Ne samo da pomogne stranci, jer ne smatram da je stranka ovdje u najvećoj potrebi, nego da su narodi, građani BiH ti prema kojima je on dužan kao čovjek koji se svih ovih godina zalagao za jedinstvenu državu BiH, da se pojavi i da, ono što je najminimalnije, medijski kaže pravorijek što nam je činiti u ovom trenutku", kazao je Gojer.

Smatra da je u ovom trenutku na pozornici puno političara, a vrlo malo državnika.

"Njega smatram istinskim državnikom", zaključio je Gojer.