BiH
0

Godišnja školarina na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini 1200 eura

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) nudi mogućnost upisa na dodiplomske studije iz Međunarodnog prava, Informacionih tehnologija, Međunarodnih finansija i Grafičkog i multimedijalng dizajna po cijeni od 1200 eura godišnje.

Jednogodišnji master studiji Međunarodnog i evropskog prava (LLM), Međunarodnog poslovnog prava (MBA), Poslovne administracije i Nacionalne i međunarodne sigurnosti godišnje iznosi 1850 eura, master studij iz Cyber sigurnosti 7500 eura, a trogodišnji doktorski studiji Menadžment, Međunarodno poslovno pravo po cijeni od 2560 eura i Cyber sigurnost po cijeni od 8500 eura godišnje.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini je jedina visokoškolska institucija u regiji sa američkom akreditacijom (ACICS), osnovana 2005. godine koja ima za cilj da sadašnjim i budućim studentima u Bosni i Hercegovini pruži akademsko i profesionalno obrazovanje, zasnovano na američkom sistemu obrazovanja.

Sistem studiranja na Američkom univerzitetu akreditovan je od strane akademske institucije ACICS (Accrediting Council for Indepent Colleges and Schools) iz SAD-a i Vijeća za visoko obrazovanje Turske što diplomu stečenu na Američkom univerzitetu čini priznatom u Americi, Evropi, Turskoj i Bosni i Hercegovini po standardima EU i procesa Bolonje. Studiranje na AUBiH je pristupačno i dostupno studentima BiH i regiona zahvaljujući stipendijama koje je za ovu godinu izdvojio Američki univerzitet, a studenti sa najboljim prosjekom ocjena mogu da konkurišu za pune stipendije.

Nakon dobijanja američke akreditacije (ACICS) Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini je dobio i novu web domenu www.aubih.edu , koju imaju jedino američki akreditovani univerziteti. AUBiH osim američkog sistema obrazovanja ističe i osiguravanje obavljanja prakse u priznatim kompanijama i državnim institucijama u BiH ali i inozemstvu tokom i nakon školovanja.

Prijemni ispiti se održavaju svake subote u prostorijama AUBiH-a na adresi Mije Keroševica Guje 3 u Tuzli, i na adresi Fra Anđela Zvizdovića 1 u Sarajevu, u 14:30 sati.

Detaljnije informacije možete dobiti na: www.aubih.edu ili na telefon 080 020 197.