BiH
36

Godina dana nakon ubistva Adnana Salčina: Još uvijek se ne zna ko su počinioci

Klix.ba
Automobil u kojem je ubijen Adnan Salčin/ Foto: Feđa Krvavac (Klix.ba)
Automobil u kojem je ubijen Adnan Salčin/ Foto: Feđa Krvavac (Klix.ba)
Prije nešto više od godinu dana u Sarajevu je ubijen Adnan Salčin, sin ratnog komandanta Ramiza Salčina, ali ni godinu dana nakon njegovog ubistva još uvijek nema rezultata istrage.

Adnan Salčin ubijen je 2. marta 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo, dok je sjedio u svom automobilu. Nakon završenog uviđaja ustanovljeno je da je Salčin ubijen iz neposredne blizine, nakon što mu je ubica prišao, i kroz otvoreni prozor automobila pucao u njega.

Istragu su u ovom slučaju prvo vodili istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo, ali su slučaj kasnije preuzeli pripadnici SIPA-e.

"Sve što u ovom trenutku možemo potvrditi jeste da je istraga i dalje u toku, a pojedinosti u cilju rezultata istrage u ovom trenutku ne možemo objaviti", istaknuto je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

Iz SIPA-e su za naš portal također potvrdili kako u saradnji sa istražiteljima MUP-a Kantona Sarajevo provode istragu u ovom slučaju, ali kako u cilju zaštite interesa istrage ne mogu iznositi pojedinosti.

Na osnovu nezvaničnih podataka prethodno se ubistvo Adnana Salčina dovodilo u vezu sa određenim osobama iz Tuzle i Sarajeva, te da je ubistvo povezano s trgovinom droge. Međutim, ti navodi nikada zvanično nisu potvrđeni.