BiH
0

Glišić i Manić osumnjičeni da su oštetili FK "Džaja" i firmu "Tigar trade"

FENA
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka protiv dviju osoba zbog sumnje da su krivičnim djelima iz oblasti privrede i platnog prometa ostvarile imovinsku korist veću od 326.490 KM.

Agencija Fena nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Milivoja Glišića (1947.) iz Laktaša i Milorada Manića (1959.), direktora firme "Tigar trade“ iz Banje Luke.

Glišić se sumnjiči da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, jer je u aprilu 2011. godine u svojstvu odgovorne osobe fudbalskog kluba "Džaja“ iz Banje Luke, isplatio iznos od 197.000 KM sa žiroračuna kluba na svoje ime. On je prikazao da se radi o povratu pozajmice koju je primio na osnovu falsifikovanog ugovora, čime je stekao navedenu protivpravnu imovinsku korist.

Manić se sumnjiči da je, obavljajući poslove direktora firme "Tigar trade“ iz Banje Luke, izvršio dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, jer je iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svog ovlašćenja i bez saglasnosti Skupštine društva, zaključio ugovor o jemstvu, odluke o sponzorstvu i odluku o pozajmici, te je na taj način oštetio to preduzeće u iznosu od oko 129.490 KM, potvrđeno je iz CJB Banja Luka uz navođenje inicijala osumnjičenih.