UG Akcija Građana
0

'Glavuše' na sarajevskim ulicama

Sarajevo-x.com
Dok se situacija oko formiranja koalicije NVO sektora i sindikata polako kreće ka konkretnijim dogovorima, UG Akcija Građana pravi svoju prvu novogodišnju akciju sa ciljem skretanja pažnje građana na 'sjajne političare kojima možemo zahvaliti na tome što se ubrzano, umjesto ka EU-u, krećemo ka samom dnu', stoji u saopćenju koje nam je poslalo UG Akcija Građana.

"Glavuše" su karikature (u obliku velikih maketa glava) aktuelnih BH političara, prije svega "kafanske šestorke" a naravno i neizostavnog niskog predstavnika Lajčaka te opozicionara Zlatka Lagumdžije. "Glavuše" smo već imali priliku vidjeti prije nekoliko mjeseci pri predaji peticija za smjenu kantonalnog premijera Samira Silajdžića te gradonačelnice Semihe Borovac.

'Ovoga puta ćemo preobući "Glavuše" u Deda Mrazove i svojim sugrađanima slikovitije i na jedan zanimljiv način pokazati šta je to zapravo što nam naši vrli predstavnici nude u predizbornim kampanjama: kese pune praznih obećanja!

Glavuše će prolaznicima dijeliti prazne kese uz informativni letak o javnoj potrošnji i slićnim misterijama BH društva.

Pored nastojanja da pritiscima pravnim putem, medijskim kampanjama, protestima i dr. načinima, utičemo na vlastodršce da rade svoj posao, kao i na sugrađane da se uključe u borbu za svoju budućnost, smatramo da su i umjetnost i humor jako snažna oružja, što naravno nimalo ne umanjuje ozbiljnost namjera organizacije.

Poštovani sugrađani, dođite po svoju praznu kesu!', navodi se u saopćenju.