Anders Fogh Rasmussen
0

Glavni sekretar NATO-a pozvao čelnike u BiH da provedu reforme

FENA
Anders Fogh Rasmussen (Foto: AP)
Anders Fogh Rasmussen (Foto: AP)
Glavni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen pozvao je političke čelnike u BiH da provedu reforme u zemlji, ističući da su te reforme preduvjet za postizanje punog potencijala MAP-a.

"U prosincu 2009. dodijelili smo MAP Crnoj Gori, a prošle sedmice i BiH ... Pozivam političke čelnike u BiH da provedu reforme u svojoj zemlji, one su preduvjet za postizanje punog potencijala MAP-a", rekao je Rasmussen nakon razgovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, pohvalivši hrvatsku vladu za "njezine napore u olakšavanju procesa integracije na Balkanu".

Hrvatska premijerka je isto tako naglasila da Hrvatska predano podupire nastojanja svih zemalja jugoistočne Europe na putu prema euroatlantskim integracijama.

"Istaknula sam da smo se zauzimali da Bosna i Hercegovina uđe u NATO-ov Akcijski plan za članstvo (MAP), što se sada i dogodilo", rekla je Kosor, dodajući da je sada važno da BiH provede sve potrebne reforme. "U tom smislu gledamo vrlo pozitivno na ulazak BiH u MAP", naglasila je premijerka.

"Hrvatska će i dalje pomagati ... uistinu mislimo da jesmo i da možemo biti lider u ovome dijelu svijeta i pomoći svojim susjedima na njihovu euroatlantskom putu", rekla je hrvatska premijerka.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u petak boravi u svom prvom posjetu Zagrebu otkako je Hrvatska prije godinu dana na summitu u Strasbourgu i Kehlu postala punopravnom članicom NATO-a.