BiH
0

Glavni odbor SDP BiH prihvatio ostavke Bilčara, Ljubuškića i Skenderagića

FENA
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, pod predsjedavanjem Karla Filipovića, usvojio je danas izvještaj o radu Predsjedništva SDPBiH između dvije sjednice, verificirao zaključke 4. kongresa, izvještaj o finansijskom poslovanju, te osnove i principe za izradu standarda i normativa SDP BiH.

U saopćenju za javnost Centra za informiranje SDP BiH navodi se da je Glavni odbor SDP BiH, prije usvajanja dnevnog reda, prihvatio ostavke na članstvo u Glavnom odboru Miroslava Bilčara, Ženje Ljubuškića i Nijaza Skenderagića.

Usvojena je i ostavka Rešada Žutića zbog nespojivosti nove funkcija sa članstvom u Glavnom odboru.

U skladu sa zaključcima 4. kongresa izvršena je dopuna dvanaest članova Glavnog odbora SDP BiH iz reda istaknutih članova te stranke sa teritorije cijele BiH.

Članovi Glavnog odbora usvojili su informaciju o "Danima strateškog planiranja SDP 2007." u okviru koje su prezentirani analiza i zaključci pomenutog skupa.

"Glavni odbor SDP BiH iskazao je zabrinutost ponašanjem aktuelne vlasti, koja ovih dana nastavlja fabrikovanjem novih priča koje im služe za odvlačenje pažnje građana, umjesto da rješavaju nagomilane probleme", navodi se.

Članovi Glavnog odbora SDP BiH ocijenili su neprihvatljivom posljednju inicijativu Milorada Dodika kojom najavljuje vraćanje nadležnosti s države na entitete.

"Nažalost, Glavni odbor SDP BiH ne može a da ne izrazi žaljenje što je takva inicijativa poslužila za novu polarizaciju odnosa unutar vladajuće koalicije koja ne bi bila moguća da je npr. za početak bio usvojen aprilski paket ustavnih amandmana", ističe se u saopćenju SDP BiH.