BiH
17

Glavni odbor SDP-a zasjeda u Tuzli, Nikšić najavio odluku u interesu građana

Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Glavni odbor SDP-a zasjeda danas u Tuzli o devet tačaka dnevnog reda, među kojima je i davanje podrške za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će GO raspravljati o podršci SDP-ovih delegata u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta FBiH izboru potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.

Prije početka sjednice predsjednik Nermin Nikšić je izjavio da je siguran da će SDP donijeti odluku koja će biti u interesu građana Bosne i Hercegovine.

Kandidata Demokratske fronte Slobodana Šoju mnogi smatraju ozbiljnim kandidatom za potpredsjednika, a na pitanje može li eventualna podrška kandidatu DF-a na neki način značiti približivanje ljevici, Nikšić je kazao: "Osim što smo na Kongresu utvrdili da smo opozicija, jedan od sljedećih zadataka, pored izmjene Statuta i pripreme redovnog Kongresa, je priprema i akcija na objedinjavanju i približavanju ljevice. Dokle ćemo doći u periodu do lokalnih izbora, vidjet ćemo, a to je sigurno jedna od obaveza ne samo SDP-a već i svih stranaka lijeve orijentacija".