BiH
13

Glavni odbor SDA: Što prije uspostaviti efikasnu vlast

FENA
Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) prihvatio je na današnjoj sjednici u Sarajevu informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba Stranke o provedenim aktivnostima na općim izborima.

Glavni odbor SDA zahvalio je aktivistima, članovima i simpatizerima za napore uložene u kampanji te čestitao na postignutim izbornim rezultatim Stranke i predsjedničkog kandidata.

Usvojena je informacija o provedenim aktivnostima radne grupe Predsjedništva Stranke na implementaciji izbornih rezultata.

"Glavni odbor SDA prihvatio je i Sporazum o programskim principima potpisan od SDA, DF-a i Saveza za promjene iz RS-a. Zaduženo je Predsjedništvo SDA i njegova radna grupa da nastavi aktivnosti na implementaciji izbornih rezultata da bi se formirale stabilne parlamentarne većine i uspostavila efikasna vlast na svim nivoima u BiH", navode iz SDA.

Organi Stranke nadležni za vođenje kadrovske politike, zaduženi su da prijedloge za izbore i imenovanja vrše po kriteriju kompetentnosti kandidata uz obaveznu prezentaciju programa rada s vizijom racionalizacije i poboljšanja efikasnosti u djelovanju institucije.

Zaduženo je Predsjedništvo SDA da aktivno prati realizaciju Izborne platforme, posebno onog dijela koji se tiče ekonomskog razvoja i zapošljavanja te da se o toj temi pripremi posebna sjednica Glavnog odbora.

"Na današnjoj sjednici verificirani su mandati članova Glavnog odbora i to Asima Mekića umjesto Salke Selmana, koji je podnio ostavku i novog člana Salkana Merdžanića", navodi se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću SDA.

SDA